Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » BASINA VE KAMUOYUNA DUYURULUR

BASINA VE KAMUOYUNA DUYURULUR

Ardahan Belediye Başkan Vekili Veteriner Hekim Levent Yıldırım ve Meclis Üyelerinden Basın ile Kamuoyuna Duyuru.

Son günlerde bazı basın yayın organlarında Ardahan İçme Suyu Şebekesinden kaynaklı “ishal” vakalarının yaşandığı yönünde haberler yapılmaktadır. İki binin üzerinde vatandaşımızın içme suyundan kaynaklı ishal vakasıyla hastaneye başvurduğu yönünde ki haberler asılsız olup, kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.

Ardahan Belediyesi İçme Suyu Şebeke Hattını besleyen su kaynakları ve depolardan belirli aralıklarda numune alınarak test edilmektedir. Ardahan Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü laboratuvarlarınca düzenli olarak her ay alınan numunelerde, yapılan analiz sonuçlarında kentin içme suyunda ishale veya başka bir hastalığa sebep olabilecek zararlı hiçbir bakteriye rastlanılamamıştır.

Ardahan İl Sağlık Müdürlüğünden aldığımız bilgiler (analizler ve hasta vakaları)şöyledir 01.09.2017 tarihi ile 04.09.2017 tarihleri arasında Ardahan Devlet Hastanesi acil poliklinik başvuru sayısı 1099 kişi olup, başvurulardan 223 kişisi gastroentetik tanısı almış ancak vakalarda kümelenme bulunmamaktadır. 223 vakaya çevre köylerden, ilçelerden ve ilimize tatil amacıyla gelen vatandaşların hava değişiminden kaynaklı rahatsızlıklar da dahildir. Hepsi diare (isal) vakası değildir. Kusma bulantı vakaları daha çok tespit edilmiştir.

Vatandaşlarımızın, musluklardan akan şebeke suyunu rahatlıkla tüketebileceklerini belirterek, asılsız olan bu haberleri dikkate almamalarını rica ederiz.  Basına ve kamuoyuna duyurulur.

17:31, 06.09.2017