Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » GÜRCİSTAN CUMHURİYETİ’NİN TRABZON BAŞKONSOLOSU AVTANDİL MİKATSADZE, BAŞKAN KÖKSOY’U ZİYARET ETTİ.

Gürcistan Cumhuriyeti’nin Trabzon Başkonsolosu Avtandil Mikatsadze, Belediye Başkanımız Faruk Köksoy’u ziyaret etti.

Ziyarete Vali Yardımcısı Salih Kalkan ve Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Demirci, eşlik etti.

Makamda gerçekleşen görüşmelerde konuşan Başkonsolos Avtandil Mikatsadze, “Ardahan’ı çok seviyoruz. Burası bizim için, ülkemize geçiş noktası olması dolayısıyla ayrı bir önem taşıyor. Burada özellikle turizmi geliştirme konusunda bazı çalışmalar yapıyoruz. İki ülke arasında ilişkiler çok güzel. Biz Türkiye’yi dost ve kardeş ülke olarak görüyoruz.

İki ülke olarak aynı bölgede birlikte güzel çalışmalar yapıyoruz. İki ülke arasında ilişkiler çok güzel. Biz Türkiye’yi dost ve kardeş ülke olarak görüyoruz. İki ülke olarak aynı bölgede birlikte güzel çalışmalar yapmak istiyoruz” dedi.

Belediye Başkanımız Faruk Köksoy ise, “Biz iki ülke olarak yıllardır dostça yaşamışız. Aramızda kültürel bağlar var. Özellikle turizm konusunda iki ülke ve Ardahan olarak iyi işler yapmaya çalışıyoruz. Ben şahsen turizm konusunda baya bir çalıştım. Özellikle Belediye Başkanlığı öncesinde Orman Müdürlüğü görevindeyken, Gürcü uzmanlarımızla birlikte Posof’ta da bir çalıştay yapmıştık. Bu çalıştayda turizme yönelik çeşitli aktiviteleri ele almıştık.

Bölgemiz, özellikle turizm alanında gün geçtikçe daha çok zenginleşiyor. Ardahan’da Orman Müdürlüğü yaptığım sırada 20 milyon fidan diktirdim. Şimdi o fidanlar büyüdü kocaman ormanlar meydana geldi.  Bu ormanlarda yabani hayvanlar için geçiş koridorları yaptık. Umuyoruz ki, Ardahan ile komşu Gürcistan arasında turizm başta olmak üzere diğer alanlarda da iyi işler başarırız.

İki sınır kapımızla birlikte, kısa bir süre önce yolcu ve yük taşımacılığına açılan Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattı ile ülkelerimiz birbirine daha yakın hale gelecek, yolcu ve yük taşımacılığında iki ülke arasında yeni ticaretlerin yanı sıra turizmde de önemli gelişmeler sağlanmış olacaktır” diye konuştu.

16:12, 13.11.2017