Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Bakan Fakıbaba,

Bakan Fakıbaba,

Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Ardahan'da cuma namazı çıkışında yaptığı açıklamada, "ABD Başkanı Donald Turump'ın hukuksuz Kudüs acıkması insanlık vicdanını yaralamıştır." dedi.
Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Ardahan'a geldi. Kars Harakani Havalimanı'ndan karayolu ile Ardahan'a gelen Bakan Fakıbaba, Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Belediye Başkanımız Faruk Köksoy AK Parti Ardahan İl Başkanı Yunus Baydar, , ilçe belediye başkanları, Kurum amirleri ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Ardahan Üniversitesi Kampüsündeki Hoca Ahmet Yesevi Camiinde Cuma namaz kılan Bakan Fakıbaba namaz sonrası ABD'nin skandal kararı ile ilgili açıklama yaptılar. Daha önce cami çıkışında yapılması planlanan basın açıklaması yoğun tipi nedeniyle Ardahan Üniversitesi konferans salonunda yapıldı.

Bakan Fakıbaba açıklamasında şunları söyledi; "ABD Başkanı Donald Turump'ın hukuksuz Kudüs açıklaması insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs tüm Müslümanlarımızın kırmızıçizgisidir. Bu bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır.

Alınan kararların, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir.

İslam'ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır.

İslam'ın harim-i izzeti olan Kudüs'ü tacize teşebbüs edenler, Türküyle, Arabıyla, Kürdüyle tüm Müslümanlarda Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşısına dikildiğini göreceklerdir.

20:21, 08.12.2017

<< Önceki Haber