Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » BAŞKANIMIZ YANIK CAMİİ KATLİAMININ YILDÖNÜMÜ DOLAYISYLA BİR MESAJ YAYIMLADI

BAŞKANIMIZ YANIK CAMİİ KATLİAMININ YILDÖNÜMÜ DOLAYISYLA BİR MESAJ YAYIMLADI

Belediye Başkanımız Sn. Faruk KÖKSOY, Yanık Camii Katliamının yıl dönümü dolaysıyla bir mesaj yayımladı. Başkanımız mesajında şunları kaydetti: "Merkez Halilefendi Mahallemizde 03 Ocak 1915 tarihinde Ermeni çeteciler tarafından camiyle birlikte yakılarak şehit edilen 373 vatandaşımızı sene-i devriyesinde rahmetle anıyoruz.

Sarıkamış harekâtı sonrasında Ardahan’a gelen Rus birlikleri ve Ermeni çeteleri adeta terör estirirler. Nüfusun çoğunluğu Halilefendi Mahallesinde yaşadığı için yağma ve talanla yetinmeyip yakaladıkları erkekleri camiye doldurarak yakarak katletmislerdir. Ecdadimizin şehadeti Ardahanlinin kıyamete kadar sürecek olan vatan sevgisidir. Ardahanli için vatan, yuregindeki aşk, başındaki fikirdir. Vatan sevdası en çok bu yüzden Ardahandir. Ruhları şad, mekânları Cennet olsun."

11:02, 04.01.2018