Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » BAŞKAN KÖKSOY’UN SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANMA MESAJI

BAŞKAN KÖKSOY’UN SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANMA MESAJI

Ardahan Belediye Başkanımız Sn. Faruk Köksoy, 90 bin askerimizin şehit olduğu Sarıkamış Harekatı’nın 103. yıl dönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı.

Sarıkamış’ın Türk toplumunun her kesimini derinden etkileyen acı bir hatıra olduğunu belirten Başkanımız; "Birinci Dünya Savaşında Kafkas Cephesinde yaşanan en büyük kara harekatı olarak tarihe geçen Sarıkamış Harekatı, zor hava şartlarına rağmen vatanları için donarak can veren binlerce askerimizin şehadet mekanları olmuştur.

Memleketin dört bir yanından gelen bu kahraman askerlerimiz, vatanın bizlere hangi şartlarda nasıl emanet bırakıldığının kanıtı olmuşlardır. Ardahan, Kars, Iğdır, Erzurum, Ağri başta olmak üzere Serhat iller; her zaman vatan için bayrak için kendini feda etmiştir,  bu gün bile etmeye hazırdır.

Bu vesileyle Sarıkamış’ta ve yurdun her köşesinde vatan için canını feda eden bütün şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor şükran ve minnetle anıyorum. Ruhları şad mekanları cennet olsun.”

14:18, 07.01.2018