Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ÇİN'DEN DÖNEN ARDAHANLI KIZLAR, ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI

ÇİN'DEN DÖNEN ARDAHANLI KIZLAR, ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI

Robotik Kodlama yarışmasında Türkiye birincisi olarak 6-7-8 Aralık tarihlerinde ülkemizi ve ilimizi Çin'de temsil eden ve 350 takım arasından 10'ncu olan, ülkemize ve ilimize büyük gurur yaşatan öğrencilerimiz Ayşenur Uslu ve Tuana Açıkyıldız için bugün 23 Şubat İlkokulu bahçesinde karşılama programı düzenlendi.

Programa Vali Mehmet Emin Bilmez, Belediye Başkanımız Faruk Köksoy, AK Parti İl Başkanı Hakan Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Fikret Çerkezoğlu, Okul Müdürleri, Öğrenci ve aileleri katıldı.

Başkan Köksoy, yaptığı açıklamada; Ardahan'da, “Robotik Kodlama Atölyesi'nde tasarladıkları 'Robothan' projesiyle Türkiye birincisi seçilen 12 yaşındaki Ayşenur Uslu ile 11 yaşındaki Hayriye Tuana Açıkyıldız Türkiye'yi temsil etmek üzere gittikleri Çin’de 350 takım arasında ilk 10'a girmeyi başardı.

Projede görev alan öğretmenlerimizi, öğrencilerimiz ile ailelerini ve AREV’i tebrik ediyor, başarılarını yürekten kutluyorum”dedi.

12:15, 14.12.2018