Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ARDAHAN BELEDİYESİ’NİN YENİ BAŞKANI FARUK DEMİR OLDU

ARDAHAN BELEDİYESİ’NİN YENİ BAŞKANI FARUK DEMİR OLDU

Ardahan Belediye Başkanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı. Belediye Başkanlığını kazanan Cumhuriyet Halk Partisi’nin Adayı Faruk Demir, alkışlar eşliğinde koltuğuna oturdu.

Başkan Demir, akşam saatlerinde eşi Zuhal Demir, CHP İl Başkanı Yalçın Taştan ve partililerle geldiği Ardahan Adliyesi'nde mazbatasını Ardahan Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Barış Durgun'dan aldı.

Başkan Demir'e başarılar dileyen Durgun, Ardahan'da görev yapanların amacının Ardahan'a hizmet etmek olduğunu söyledi.Yürüyerek Ardahan Belediyesi'ne geçen Başkan Demir, bina girişinde belediye çalışanlarınca karşılandı.

Görevi  AK Parti'li Ardahan Eski Belediye Başkanı Faruk Köksoy'dan devralan Demir, burada yaptığı konuşmada bu göreve ikinci kez geldiğini anımsattı.

Başkan Demir, kendisine yeniden yetki veren Ardahanlılara teşekkür ederek şunları kaydetti:
"O tertemiz oylarınızla beni 1999'da parlamentoya gönderdiniz, şimdi de yerel yönetimde düşündüğüm Ardahan'ın hayalini gerçekleştirmek için yetkilendirdiniz. Çalışmamızı yaparken kendileri izin verirlerse, hiçbir kompleks olmadan sayın Faruk Köksoy'un fikirlerinden, tecrübelerinden, naif kişiliğinden istifade edeceğim. Çünkü asıl olan Ardahan'dır."

Cumhuriyeti kuran Kuvayı millîye ruhuyla çalışacaklarını belirten Başkan Demir, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Mustafa Kemal'in askerleri olan bütün partili yoldaşlarımı, aramızdan ayrılmış olanları rahmetle anıyorum. Tüm yoldaşlarımı sevgiyle saygıyla kucaklıyorum. 5 yıl sonra Sayın Köksoy'un başlattığı ve bir noktaya getirdiği projelerin üzerine farklı bir Ardahan ile Ardahanlıların karşısına çıkacağız. Köksoy'un hangi emri ve talepleri olursa başımın üstündedir."

Demir, Köksoy'un siyaset yaparken ayrımcılık yapmadığını, hizmet ettiğini gördüklerini ifade ederek, "Diğer adaylara ve AK Parti'li arkadaşlara da buradan sevgi ve saygılarımızı gönderiyorum. Bugünden sonra bizde Mustafa Kemal Atatürk ve nefes almamızı sağlayan al bayrağımızın rozeti dışında hiçbir şey olmaz. Hiçbir hemşerimiz arasında ayırımcılık yapmayacağız, eşit hizmet edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Köksoy ise görevi devrettiği Demir'e çalışmalarında başarılar dileyerek belediye binasından ayrıldı.

Tören sonrası Milli Egemenli Parkında kutlama yapıldı.

17:51, 17.04.2019

Sonraki Haber >>