Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ARDAHAN KENT KONSEYİ KURULDU

ARDAHAN KENT KONSEYİ KURULDU

Uzun zamandır hazırlık çalışmaları yapılan Kent Konseyinin ilk genel kurul toplantısı, Belediye Başkanımız Sayının Faruk KÖKSOY’un daveti ile Halk Eğitim Merkezi salonunda yapıldı.

Toplantıya Ardahan Valisi Sayın Mustafa TEKMEN, Ardahan Belediye Başkanı Sayın Faruk KÖKSOY, İl Genel Meclis Başkanı Sayın Bedrettin ÇAKICI, İl Özel İdare Genel Sekreteri Sayın Mete ÖZDEMİR ve Ardahan Kent Konseyinin değerli üyeleri katıldı.

Kent Konseyi divan üyeliğine Prof.Dr. Sayın Cafer EKEN, katipliklere ise Gıda Tarım ve hayvancılık İl Müdürlüğünden Şube Müdürü Sayın Sibel KAYA ile Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Sayın Kemalettin ÖZTÜRK getirilirken, Kent Konseyi Başkanlığına oy çokluğuyla Belediye Başkanımız Sayın Faruk KÖKSOY seçildi. Daha sonra yapılan kapalı oylamada Kent Konseyi yürütme kuruluna Sayın Çetin DEMİRCİ, Sayın Serhat ASLANGÖRÜR, Sayın Latif TOSUNOĞLU, Sayın Müjdat BÖLÜK ve Yrd.Doç.Dr. Sayın Alper KARADAĞ asil üye olarak seçildiler.

Toplantının açılış konuşmasında Başkan KÖKSOY “Ardahan’da bir ilke daha imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Uzun zamandır hazırlık çalışmalarına devem ettiğimiz Kent Konseyi bu gün resmiyet kazanacaktır. Kurulan Kent Konseyinin Ardahan’ın gelişmesine yönelik fikir ve önerilerin çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Konseyi oluştururkenki amacımız kamuoyu ile yereli birleştirerek ortak bir akıl oluşturmaktır. Şehrin refahı, huzuru, barış ve kardeşliğin pekiştirilmesinde kamunun yanında sivil toplum örgütlerinin Kent Konseyine desteğinin çok büyük önem arz ettiği kanaatindeyim. Bu nedenle kentin ortak aklının oluşturulmasında sivil toplum örgütlerinden, sendikalardan, derneklerden Kent Konseyine destek vermelerini önemle rica eder, öncelikle bu gün  Kent Konseyin kuruluşuna şahitlik eden sayın genel kurul üyelerine teşekkürü bir borç bilir, Kent Konseyimizin Şehrimiz ve Ülkemiz için hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

13:31, 02.01.2013