Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ARDAHAN KENT KONSEYİ, İKİNCİ GENEL KURUL TOPLANTISINI YAPTI

ARDAHAN KENT KONSEYİ, İKİNCİ GENEL KURUL TOPLANTISINI YAPTI

Ardahan Kent Konseyi, Ardahan Halk Eğitim Merkezi salonunda yapılan toplantıyla bir araya geldi. Kent Konseyi’nin toplantısına Belediye Başkanımız Sayın Faruk Köksoy, , Yrd.Doç.Dr. Sayın Alper Karadağ, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı  Sayın Latif Tosunoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Levent Turan, Belediye Özel Kalem Müdürü Önder E. Avşar,  Esnaf  ve Sanatkarlar Odası Başkanı  Kemalettin Öztürk, Ardahan Defterdar vekili Mithat Bozkurt, Kent Konseyi’nin Genel Kurul üyeleri ve bazı vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanımız Sayın Faruk Köksoy’un başkanlığında yapılan Kent Konseyinde, açılış konuşmasını Başkan Köksoy yaptı.Toplantıda, Ardahan’ın geleceği ile ilgili konular ele alındı.

Başkan Köksoy yaptığı konuşmasında, şehrimizin ihtiyacı olan doğalgaz konusuna değinerek, “Öncelikle ben Ardahan’da halkımızın  arzuladığı doğalgaz ile ilgili açıklama yapmak istiyorum. Bildiğiniz gibi 2006 yılında Enerji Piyasası Denetleme Kurulu tarafından Kars, Ardahan, Sarıkamış ile birlikte doğalgaz şebekesi ihale edilmişti. Ancak yüklenici firma zarar ettiğini öne sürmüş işleri yavaşlatmıştı.Yüklenici firma Kars’ta bile 7 yıl geçmesine rağmen % 20-30 gibi bir çalışması olmuştur. Bundan da anlaşıldığı gibi Kars’ta bile çok büyük bir mesafe kat edilmemiştir. Ancak Ardahan’ın bu hizmetten faydalanması için Belediye olarak bunu vazife kabul ettiğimiz bu görevde teşebbüslerimizle ve Sayın Valimiz, Milletvekilimiz, yine sorumlu makamlarda bulunan siyasi arkadaşlarımız, STK  temsilcilerimizle birlikte  değişik platformlarda bu konuyu gündeme getirdik.  Bunun sonucunda Enerji Bakanlığı diyebiliriz ki son bir yıldır Ardahan’daki bu sorunu çözmek için toplantılar yaptı. Bütün bu gelişmeler sonucu yüklenici firma ile 2013 yılı nisan ayında çalışmalara başlayacağı konusunda kesin bir karara varıldı. Tabiî ki çok istediğimiz bu projenin sonucunda da bazı külfetleri de olacak çünkü bu hizmet gelirken, kaldırımlar-yollar kazınacak tekrar kazınan yollar eski haline gelmesi için çalışmalarımız devam edecek bu noktada halkımızın anlayışına hoşgörüsüne sığınıyoruz ve desteklerini bekliyoruz”. dedi

Başkan Köksoy, Ilgar Dağı tüneli projesi, Sahara Tüneli projesi, Ardahan Üniversitesi, Ardahan’da yapılan hayvancılık et ve süt ürünleri, turizm, İstanbul-Ardahan tarifeli tren seferi, konularında açıklamalarda bulundu. Bütün bunlar sonucunda Ardahan la ilgili karamsar olmamak umutlu olmamız gerektiğini de sözlerine ekledi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Latif Tosunoğlu’nun toplantıda yaptığı konuşmasında, “Doğalgaz ile ilgili bazı kişiler basına yersiz ve anlamsız açıklamaları olmuştur, Sayın Belediye Başkanımızın da yaptığı açıklamalar doğrultusunda, Doğalgazın 2013 yılı nisan ayında şehrimizde çalışmalara başlanılacağı kesinleşmiştir. Bu anlamda basında yapılan açıklamaların, boş ve anlamsız olduğunu göstermiştir. Belediye Başkanımıza  teşekkür ediyorum. Şimdi biz bu toplantıyı niye yapıyoruz? Şehrimiz için Dostça kardeşçe kimin ne katkısı olabilir bunları konuşmak ve çözüm aramaktır amacımız. Yoksa, birilerinin Belediye başkanının yaptığı bir işi kalkıp biz yaptık demeleri hiç ahlaki değildir ”.dedi. Ayrıca Tosunoğlu, Posof Türkgözü sınır kapısı, Aktaş sınır kapısı ile ilgili açıklamalarda da bulundu.

Toplantıda söz alan, Kent Konseyi Genel Sekreteri İbrahim Tırpancı da, kent konseyimiz Türkiye de 16 tane aktif çalışan illerden  bir tanesi olma yolundadır ve bu konuda çaba gösteren Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Kent konseyi kurulduğu bir yıl içerisinde birçok şey yaptı. Öncelikle üyelerimizi belirledik, Kadın Meclisi Başkanlığına Sayın Nesrin Aslangörür seçildi, Gençlik meclisi ve başkanlık seçimi yaptık başkanlığına Osman Yıldız layık görüldü. tabi bu süre zarfında bir kaç toplandı daha yaptık ve bu toplantılar sonucunda bizler bazı kararlar alarak Ardahan için neler yapabiliriz dedik. Ardahan da turizm de ne tür etkinlikler yapılabilir, Ardahan’ın tanıtımını nasıl yapabiliriz gibi konuları irdeleyip çözüme gitmek için bugün bizler burada bir araya geldik. Kent Konseyi’nin Ardahan için çözüm üreteceğine inanıyorum”.dedi.

Ardahan ile ilgili görüşlerini dile getiren Yrd.Doç.Dr. Sayın Alper Karadağ, “Önümüzdeki günlerde Çıldır da geleneksel spor dallarının federasyonunun merkezinde olduğu bir etkinlik düzenlenecek, bu etkinlikte Ardahan Valiliği, Ardahan Belediyesi , Ardahan üniversitesi ve az önce söylediğim gibi geleneksel spor dalları federasyonu bulunuyor. Bu etkinlikte, Buz üzerinde cirit, atlı kızak yarışları, at üzerinde ok atma yarışları ve rahvan at yarışları yapılacak bunu da buradan duyurmak istiyorum”. dedi.

Görüş ve önerileri olan vatandaşlarımız da, toplantıda söz alarak düşüncelerini söylediler. Bu sorular, ilgili mercilere sunulmak üzere kayıt altına alındı.

23:57, 03.02.2013

<< Önceki Haber