Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » TEMİZLİK VE ÇÖP TOPLAMA ÇALIŞMALARI

BAŞLANGIÇ TARİHİ 2010
BİTİŞ TARİHİ Devam Ediyor

PROJE TÜRÜ
Temizlik ve çöp toplama uygulama projesi

PROJE ÖZELLİĞİ
Katı atık - Evsel atıkların toplanması nakli depolanmasının sağlıklı zincirinin oluşturulması.

DESTEK TÜRÜ
Öz kaynak

PROJE ORTAKLARI
Ardahan Belediyesi

PROJE AMACI Planlı bir şekilde toplanmasında sorun yaşanan atıklar ve yeterli çöp konteynırları bulunmayan şehrimizde, evsel katı atıkların daha düzenli toplanması amaçlanmıştır.

PROJE AÇIKLAMASI
Daha önce konteynırı bulunmayan şehrimizde çöplerin toplanmasında sorunlar yaşanmaktaydı. 5 adet sıkıştırmalı yeni çöp aracı hizmet alımı (şoförleri, akaryakıt, bakım onarım giderleri yükleniciye ait olmak üzere) ihalesi yapışmış olup ayrıca Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan 1 adet çöp toplama aracı hibe alınmıştır. Toplamda 6 sıkıştırmalı araç, 2 traktör, 1 kamyon takviyesiyle atıklar düzenli ve disiplinli bir yaklaşımla toplatılarak şehrimiz daha temiz bir görüntüye kavuşturulmuştur. İlk defa 12 kişilik hizmet alım ihalesi yapılarak belli ana caddelerimizin tamamında kaldırım ve cadde kenarlarının temizliği, özellikle yaz döneminde akşam saatlerinde yapılmaktadır böylece sabahleyin temiz bir şehir ortamı sağlanmış, toz problemi minimuma indirilmiştir. İlk defa 400 adet çöp konteynırı temin edilerek sisteme dahil edildi.

17:02, 17.04.2013