• "Cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek ve koruyacak olan sizlersiniz." Mustafa Kemal Atatürk
  • 29 Nisan 2025, Salı

BAL FESTİVALİ BÜYÜK BİR COŞKUYLA BAŞLADI

Ardahan Belediyesinin düzenlediği 20. Ulusal Kültür ve Bal Festivali büyük bir coşkuyla başladı. Yoğun ilgi gören ve Ardahan Kalesi’nde gerçekleştirilen festivalin ilk günü geride kaldı.

 

Sunuculuğunu yerel sanatçı Deniz Dark’ın yaptığı festivalde açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanımız Faruk Demir, “Festivalde sahne alacak olan sanatçıları yerelden seçtik. Ama yarın finali Musa Eroğlu konseri ile bu yılki birlik, beraberlik festivalini huzur içinde tamamlamış olacağız. Ardahan’da 4 yıl boyunca her kesimle birlik ve beraberlik içerisinde olduk. Ardahan’a yapmaya çalıştığımız hizmetlerle sizlerin gönlünü fethetmeye ve bundan sonra Ardahan’ın artık diğer iller gibi yürümeye değil koşmaya ihtiyacı var. Çünkü 1992 yılında il olan Ardahan’ın daha çok koşması gerekiyor ki 100 yıllık illerle arasındaki mesafeyi kapatsın” dedi.

20. Ulusal Kültür ve Bal Festivali etkinliğine; Ardahan Vali Vekili Şahin Demir, Belediye Başkanımız Faruk Demir, CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, AK Parti önceki dönem Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, CHP önceki dönem Ardahan Milletvekillerinden Ensar Öğüt, Ardahan Garnizon ve Tugay Komutanı Berat Acar, Ardahan Barosu Başkanı Avukat Murat Yolcu, Arıcılar Birlik Başkanı İlhan Evliyaoğlu, Hanak Belediye Başkanı Ayhan Büyükkaya, Çıldır Belediye Başkanı Yakup Azizoğlu, Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, Köprülü Belediye Başkanı Yücel Akkoç, Göle Belediye Başkanı İlhan Gültekin, Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar, Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar, CHP Ardahan Belediye Meclis Üyeleri Kemal Aktaş, Menekşe Bekmez, Tahsin Bulut, CHP İl Başkanı Yalçın Taştan, CHP Ardahan İl Genel Meclis Üyesi ve İl Genel Meclisi Başkanı Baha Yunusoğlu, CHP Beylikdüzü Belediye Meclis Üyesi Ali Mesut Çelik, CHP Ardahan Merkez İlçe Başkanı Kadir Sinan Onay, CHP Göle ilçe Başkanı Recai Özalp, AK Parti İl Başkanı Ersin Yılmaz, MHP İl Başkanı Turgay Mert, DEVA Partisi il Başkanı Candar Yılmaz, YENİDEN REFAH Partisi İl Başkanı Caner Çoban, Ardahan İl Ticaret Müdürü Tülay Şenel, KOSGEB Ardahan İl Müdürü Ramazan Sivri, Yıldız EN TV ve Engin Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Üzeyir Engin, İstanbul Ardahan İl Derneği Başkanı Deniz Aydemir, Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İskender Alihanoğlu, ARDAFED Başkan yardımcısı Şemsettin Şenel, İstanbul Ardahan İl Derneği Başkanı Ahmet Demirbaş, Hanak Binbaşak Köyü Dernek Başkanı Zihni Akbulut, STK temsilcileri, diğer parti temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Protokol konuşmaların ardından halk oyunları ekibi gösteri sundu. Daha sonra süzme bal, petek bal ve ana arı üretim dallarında dereceye giren üreticilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Etkinlik, daha sonra halaylar ile başta yerel sanatçı Deniz Dark olmak üzere diğer yerel sanatçılarla devam ederken akşam saatlerinde sahne alan GRUP LAVİ konseri ile tamamlandı.

E-Bülten Aboneliği

Ücretsiz E-bülten servisimize abone olarak belediyemiz, hizmetlerimiz ve duyurularımızdan ilk siz haberdar olun!