• Anasayfa
  • Askıda Fatura
  • BORÇ ÖDEME
  • Rayiç Değer Sorgulama
  • Sicil Beyanı
  • Nöbetçi Eczane
Ardahan Belediyesi
  • BAŞKAN
  • KURUMSAL
    Başkan Yardımcısı
    Meclis Üyeleri
    Meclis Kararları
  • HİZMETLERİMİZ
    İmar İşleri
    Yapı Kullanım
    İnşaat Ruhsatı
    Numarataj
    Vergi İşlemleri
    İşyeri Açma Ruhsatı
    Evlilik Hizmetleri
    Tümünü Gör
  • BİRİMLER
    Veteriner İşleri Müdürlüğü
    Temizlik İşleri Müdürlüğü
    Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü
    Özel Kalem Müdürlüğü
    Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü
    İtfaiye Müdürlüğü
    İmar ve Şehircilik Müdürlüğü
    Hukuk İşleri Müdürlüğü
    İşletme ve İştirakler Müdürlüğü
    Destek Hizmetleri Müdürlüğü
    Basın ve Halkla İlişkiler
    Zabıta Müdürlüğü
    Yazı İşleri Müdürlüğü
    Mali Hizmetler Müdürlüğü
    İnsan Kaynakları Ve Eğitim Müdürlüğü
    Fen İşleri Müdürlüğü
    Muhtarlık İşleri Müdürlüğü
    Tümünü Gör
  • PROJELER
    • TAMAMLANAN PROJELER
    • PLANLANAN PROJELER
    • DEVAM EDEN PROJELER

    TAMAMLANAN PROJELER Tümünü Gör

    ALABALIK DERESİ IŞIKLANDIRMASI

    ,

    ATATÜRK BÜSTÜ

    ,

    KESİMHANE PROJESİ

    ,

    SAAT KULESİ

    ,

    SU SONDAJI

    ,

    SABRİ&SANİYE ERDOĞAN TEKSTİL KOMPLEKSİ

    ,

    TRAFİKTE TEK YÖN UYGULAMASI

    02 Nisan 2022, 15:02

    SICAK ASFALT

    02 Nisan 2022, 15:04

    PLANLANAN PROJELER Tümünü Gör

    GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ PROJESİ

    ,

    KABA YEM FABRİKASI

    ,

    KAVURMA, ET, KAZ VE SUCUK ENTEGRE TESİSİ

    ,

    MİLLİ EGEMENLİK PARKI PEYZAJ ÇALIŞMASI

    ,

    BELEDİYE YENİ HİZMET BİNASI

    ,

    BİYOGAZ TESİSİ PROJESİ

    ,

    ÇOK AMAÇLI KÜLTÜR MERKEZİ PROJESİ

    ,

    KADIN, ÇOCUK VE DEZAVANTAJLI GRUPLARA YÖNELİK SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

    ,

    DEVAM EDEN PROJELER Tümünü Gör

    ARDAHAN YÖRESEL ÜRÜNLER ÇARŞISI

    ,

    BUNGALOV

    ,

    KAPALI OTOPARK

    ,

    KÜR BOYU SPOR VE DİNLENME KORİDORU

    ,

    OTOGAR

    ,

  • HABERLER
    • TÜM HABERLER

    TÜM HABERLER Tümünü Gör

    ŞEHİDİN VAR ARDAHAN

    01 Nisan 2022, 16:30

    KARLA MÜCADELE DE FARKLI DÖNEM, FARKLI YÖNTEM

    01 Nisan 2022, 16:33

    ARDAHAN BELEDİYESİ DEPREM SEFERBERLİĞİ BAŞLATTI

    01 Nisan 2022, 16:05

    YENİ MECLİS ÜYESİ BULUT MAZBATASINI ALDI

    01 Nisan 2022, 16:07

    ŞEHİDİN İSMİ POLİS KARAKOLUNDA YAŞAYACAK

    01 Nisan 2022, 16:09

    HALK GÜNÜ TOPLANTIMIZ DEVAM EDİYOR

    01 Nisan 2022, 16:10

    ARDAHAN’DA ARTIK SOKAK HAYVANLARININ DA EVİ VAR

    01 Nisan 2022, 16:18

    SERKA ONAYLADI, PROJELER HAYATA GEÇİYOR

    01 Nisan 2022, 16:28

    BAŞKAN DEMİR BELEDİYE İŞÇİLERİYLE KAHVALTIDA BULUŞTU

    01 Nisan 2022, 17:35

    KAMUOYU AÇIKLMASI

    01 Nisan 2022, 17:10

    BAŞKANIMIZ İLÇELERE ÇIKARMA YAPTI

    01 Nisan 2022, 16:47

    ‘HALK GÜNÜ’ TOPLANTILARIMIZ DEVAM EDİYOR

    01 Nisan 2022, 17:01

  • KENT REHBERİ
    Tarihçe
    Ardahan İlçelerimiz
    Fotoğraf Galerisi
    Gastronomi
    Gezilecek Yerler
  • İLETİŞİM
Ardahan Belediyesi

Ardahan Belediyesi

  • BAŞKAN
  • KURUMSAL
    • Başkan Yardımcısı
    • Meclis Üyeleri
    • Meclis Kararları
  • HİZMETLERİMİZ
    • İmar İşleri
    • Yapı Kullanım
    • İnşaat Ruhsatı
    • Numarataj
    • Vergi İşlemleri
    • İşyeri Açma Ruhsatı
    • Evlilik Hizmetleri
  • BİRİMLER
    • Veteriner İşleri Müdürlüğü
    • Temizlik İşleri Müdürlüğü
    • Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü
    • Özel Kalem Müdürlüğü
    • Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü
    • İtfaiye Müdürlüğü
    • İmar ve Şehircilik Müdürlüğü
    • Hukuk İşleri Müdürlüğü
    • İşletme ve İştirakler Müdürlüğü
    • Destek Hizmetleri Müdürlüğü
    • Basın ve Halkla İlişkiler
    • Zabıta Müdürlüğü
    • Yazı İşleri Müdürlüğü
    • Mali Hizmetler Müdürlüğü
    • İnsan Kaynakları Ve Eğitim Müdürlüğü
    • Fen İşleri Müdürlüğü
    • Muhtarlık İşleri Müdürlüğü
  • PROJELER
  • HABERLER
  • KENT REHBERİ
    • Tarihçe
    • Ardahan İlçelerimiz
    • Fotoğraf Galerisi
    • Gastronomi
    • Gezilecek Yerler
  • İLETİŞİM
Gastronomi
  1. Kent rehberi̇
  2. Gastronomi
Geri

KOLAY MENU

  • Haberler
  • Güncel Duyurular
  • Güncel İhaleler
  • Güncel İlanlar
  • Etkinlikler
  • Fotoğraf Galerisi
  • Video Galeri
  • İletişim Formu

SOSYAL MEDYA

BIZE ULAŞIN
+90 (478) 211 66 28
Kaptanpaşa Mah. İnönü Cad. No:27 Merkez / Ardahan / Türkiye

ardahanbelediyesi@ardahan.bel.tr

İletişim
BAŞKAN KÖŞESİ
baskan
  • Başkan Özgeçmiş
  • Başkanla Fotoğraflarınız
  • Başkana Sor

Gastronomi 01 Nisan 2022, 17:18

Ardahan’ın kaşar peyniri ve balı ülke çapında isim yapmıştır. Elma dolması, evelik aşı, pişi, bozbaş, kuymak, ekmek aşı ve helvası en ünlü yemek türleridir.

Ardahan'a özgü yöresel yemeklerini ve içeceklerini sizler için listeledik.

 

Ayranaşı

 

Özellikle yılın soğuk günlerinde tüketilen Ayran Aşının yapılışı şu şekildedir:1 su bardağı buğday(yarma), 1 su bardağı nohut, 4 su bardağı süzme yoğurt, Tuz, Su, Nane yaprakları.Çorba için gerekli olan Buğday ve nohudu ayrı ayrı bir gün önceden ıslatıyoruz. Yapacağınız günün akşamından yapabilirsiniz bu işlemi. Sularını süzerek, ayrı tencerelere alalım, üstlerini geçecek kadar su ile haşlayalım. Haşlanmış bakliyatları tencereye alarak, üzerlerini kapatacak kadar kaynar su ekleyip bir taşım kaynatıyoruz. Yoğurda tuz ilave edip, tencerede kaynamakta olan bakliyatın suyundan kepçe ile alıp ısıtın. Ilıştırdığımız yoğurdu kesilmemesi için yavaşça tencereye ekleyin, bir yandan hızlıca karıştırın.

Kaynamaya işlemi başlayınca altını kapatıp soğutmaya bırakın. Tam soğuk olmasını istiyorsanız oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyup soğutabilirsiniz. Arzu ederseniz Nane yapraklarını kullanarak süslemede yapabilirsiniz.

Helle Aşı

Helle Aşı yapımında gerekli olan malzemeler şu şekildedir: 1 çorba kaşığı margarin, 1 çay bardağı un, 4 – 5 su bardağı un, kırmızıbiber, nane ve tuz.Yapımı ise; Tencereye margarini alıp eritin. Bir çay bardağı unu yağda hafifçe kavurun. Tencereyi ateşten alın. 4-5 su bardağı suyu yavaş yavaş döküp unu tahta bir kaşıkla iyice ezin. Tekrar ateşe alın. Koyu bir kıvam alana dek pişirin. Tuzunu ayarlayın. Servis kaselerine alıp üzerine kırmızıbiber ve nane serpilerek yapılır.

Bişi

Bişi yaparken kullanılacak malzemeler arasında: 1 yumurta, 1 kaşık sıvı yağ ( Yapışmaması İçin ), 2 büyük kaşık yoğurt, 1 küçük çay kaşığı karbonat, 1 küçük çay kaşığı tuz, Yeteri miktarda un, Ayçiçek Yağı ( Kızartmak İçin ) Yapılışı ise: Sıvı ve kuru malzemelerimizi karıştırıp yoğuruyoruz. Yavaş yavaş unu ekleyip hamurumuzu oluşturuyoruz. Hamuru yoğurduğumuz alanı yapışmaması için unlayıp hamuru yaklaşık 3 mm kadar inceltelim. Daha sonra hamurumuzu kare, dikdörtgen şekilde parçalara ayırıp kızartılmış yağda her iki tarafı da eşit pişecek şekilde kızartalım.

Mafiş Tatlısı

Mafiş Tatlısının yapımında kullanılan malzemeler: 1 kase yoğurt,1 adet yumurta,1 paket kabartma tozu, Un, Tuz şeklinde olup hazırlanışı: Tüm malzemeleri karıştırarak ve alabildiğince un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluşturun. Hamuru oklava yardımı ile çok ince ve çok kalın olmayacak şekilde (yaklaşık yarım cm kalınlığında) açınız. Açtığımız hamuru bıçak yardımı ile kare parçalara bölün (resimde ki gibi )ve kabarması için bol, kızgın yağda kızartın. Çok hafif, ekonomik, çok kolay ve kısa zamanda hazırlayabileceğiniz bir tarif. Kahvaltıda da servis yapabilir.

Hıngel

Hıngel yapımında gerekli olan malzemeler arasında yer alan malzemeler arasında: 5 adet patates, 2 adet yumurta, 2 bardak su, 3 yemek kaşığı tereyağı, 1 tutam kırmızı toz biber,1 tutam karabiber, Aldığı kadar un ihtiyaç duyulan malzemelerdir. Yapılışı ise,Hamuru için yoğurma kabına 2 bardak su dökülür. Suyun üzerine 2 adet yumurta kırılır ve aldığı kadar un eklenerek mantı hamuru yoğrulur. Patatesler haşlanır ve ezilir. Ezilen patatesler yarım çay bardağı sıvı yağda sotelenir. Sotelenen patateslere arzuya göre tuz, 1’er tutam toz kırmızıbiber ve karabiber serpilip ocaktan alınır. Hamur bezelere ayrılır, açılıp bardakla yuvarlak kesilir. Yuvarlak hamurların ortasına patatesli iç yerleştirilir. Hamurların kenarları içe doğru büzülerek kapatılır. Mantılar tuz ve sıvı yağ katılan kaynar suda haşlanır. Pişen yemek süzülür ve sunum tabağına alınır. Sosu için 3 yemek kaşığı tereyağı kızdırılır. Kızgın tereyağı mantıların üzerine dökülür.

Hasuta

Hasuta yapımında gerekli olan malzemeler:iki su bardağı şeker, 125 gr tereyağı, üç yemek kaşığı sıvıyağ, bir tutam tuz, 1 çay bardağı un, bir buçuk su bardağı su. Hasuta yapılışı ise; Tereyağını ve sıvıyağı tavamızda eritelim ve içine şekeri katıp karamelize olana kadar kavuralım. Ayrı bir kapta su, tuz ve unu katıp iyice çırpalım. Bu karışımı karamelize olmuş şekerin içine katıp tahta kaşık veya çırpma teli ile iyice topaklanmaması için karıştıralım. Hasutayı bu şekilde on – on beş dakika ocağın üzerinde orta ateşte kavurmaya devam edelim. Pişen Hasutayı servis tabağımıza alıp sıcak olacak şekilde servis yapalım.

Kaz Etli Üçlü Pilav

Kaz etli üçlü pilav için gerekli malzemeler: 1 bütün Kaz, 1,5 su bardağı pirinç, 1,5 su bardağı bulgur, 1 çay bardağı tel şehriye, 2 çorba kaşığı tereyağı, Kaz eti suyu, sıcak su ve tuz. Yapılışı ise Kazı tencereye alın ve yeteri kadar suyla 4-5 saat kadar pişirin. İçine büyükçe doğranmışŸ soğan, tane karabiber ve defneyaprağı katabilirsiniz. Pişen kazı fırın tepsisine alın ve üzerine fırçayla yağŸ sürün. Püf noktası; kaz eti haşlandıktan sonra fırında kızarmalıdır.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin. Pilavı hazırlarken; tencereye önce tereyağını ve şehriyeyi koyup kavurun. Ardından ıslatılmış pirinci ve bulguru ekleyip biraz daha kavurun. Kaz eti suyunu ve sıcak suyu koyun. Tuzunu da ilave edin ve kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Servis tabağına pilavı koyun. Üzerine pişen kazı dilerseniz bütün olarak ya da parçalayarak koyun.

NÖBETÇİ ECZANE

Eczaneler listesi

İncele

İŞYERİ RUHSAT BAŞVURUSU SORGULAMA

RUHSAT SORGULAMA

İncele

E-DEVLET ARDAHAN BELEDİYESİ

ARDAHAN BELEDİYESİ E-DEVLET SAYFASI

İncele

EVRAK DOĞRULAMA

ARDAHAN BELEDİYESİ EVRAK DOĞRULAMA

İncele

İSTEK ŞİKAYET BİLDİRİMİ

ONLİNE İSTEK VE ŞİKAYETLER

İncele

SOSYAL YARDIM TALEBİ

SOSYAL YARDIM TALEPLERİNİZ

İncele
KURUMSAL
  • Başkan Özgeçmiş
  • Başkan Yardımcısı
  • Meclis Üyeleri
  • Meclis Kararları
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Nöbetçi Eczane
  • Ardahan Belediyesi Tv
  • Ardahan Belediyesi Dergisi
  • Haberler
  • Projeler
  • İletişim
  • Beyaz Masa
E-BELEDİYE
  • Askıda Fatura
  • BORÇ ÖDEME
  • Rayiç Değer Sorgulama
  • Sicil Beyanı
  • İşyeri Ruhsat Başvurusu Sorgulama
  • E-Devlet Ardahan Belediyesi
  • Evrak Doğrulama
  • İstek Şikayet Bildirimi
BİRİMLER
  • Basın ve Halkla İlişkiler
  • Destek Hizmetleri Müdürlüğü
  • İşletme ve İştirakler Müdürlüğü
  • Hukuk İşleri Müdürlüğü
  • İmar ve Şehircilik Müdürlüğü
  • İtfaiye Müdürlüğü
  • Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü
  • Özel Kalem Müdürlüğü
  • Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü
  • Temizlik İşleri Müdürlüğü
  • Veteriner İşleri Müdürlüğü
  • Fen İşleri Müdürlüğü
  • Muhtarlık İşleri Müdürlüğü
  • İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü
  • Mali Hizmetler Müdürlüğü
  • Yazı İşleri Müdürlüğü
  • Zabıta Müdürlüğü
KENT REHBERİ
  • Tarihçe
  • Ardahan İlçelerimiz
  • Fotoğraf Galerisi
  • Gastronomi
  • Gezilecek Yerler
Logo
Bize Ulaşın
+90 (478) 211 30 52

15 °

Pazartesi

Gök Gürültülü Sağanak Yağış

10 °

Pazartesi

Gök Gürültülü Sağanak Yağış

11 °

Pazartesi

Sağanak Yağmur

Copyright © 2022. Her Hakkı Saklıdır. kopyalanması, çoğaltılması ve dağıtılması halinde yasal haklarımız işletilecektir.
Yazdıktan sonra aramak için Enter'a, çıkmak için Esc'ye basın
arrow drop search cross