• "Cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek ve koruyacak olan sizlersiniz." Mustafa Kemal Atatürk
  • 25 Nisan 2024, Perşembe

ARDAHAN BELEDİYESİNDEN 'SIRRI ATALAY' ANISINA HATIRA ORMANI

Ardahan Belediyesi, Cumhuriyet Senato Başkanlığı ile milletvekilliği görevlerinde bulunan Sırrı Atalay anısına oluşturulan 'Hatıra Ormanı ve Rekreasyon Alanı'nda ağaç dikim etkinliği düzenledi. Ardahan ve Türk Siyasi Tarihinin önemli şahsiyetlerinden biri olan Sırrı Atalay, Belediye Başkanımız Faruk Demir tarafından unutulmadı.

 

Ardahan Belediyesince Kura Nehri kıyısında yapılan 'Sırrı Atalay Hatıra Ormanı ve Rekreasyon Alanı'nda gerçekleştirilen ağaç dikim etkinliğine Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Belediye Başkanımız Faruk Demir, Erzurum Orman Bölge Müdürü Oktay Ayatay, siyasi parti temsilcileri, STK Başkanları, mahalle muhtarları, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Düzenlenen etkinlik kapsamında bir konuşma yapan Başkanımız Demir, ülke tarihinde bir döneme damgasını vuran, Ardahan/Göle doğumlu Sırrı Atalay'ın isminin bugüne kadar doğup büyüdüğü topraklarda yaşatılmamasının bir eksiklik olduğunu kaydederek şunları belirtti: "Senato başkanlığı yapmış olan sayın Sırrı Atalay, Türk Siyasi Tarihine dürüstlüğü, vatan sevgisi ve Cumhuriyet aşığı olarak adını yazdırmış bir değerimizdir, kendisini rahmetle anıyoruz."

VALİ ÖNER VE VEKİL ATALAY, BAŞKAN DEMİR'E TEŞEKKÜR ETTİ

Belediye Başkanımız Faruk Demir'in ardından söz alan Milletvekili Orhan Atalay, "Belediye Başkanımıza özel bir teşekkür de bulunmak istiyorum bu bir ahde vefadır. Türk siyasi tarihinde yeri büyük olan Sırrı Atalay'ın isminin Kura Nehri kıyısında böyle güzel bir ormana verilmesinden dolayı Belediye Başkanı Sayın Faruk Demir beye özellikle tekrar teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Son konuşmacı olarak kürsüye çıkan Vali Hüseyin Öner de, "Siyasi tarihimizde önemli bir yeri olan Sayın merhum Senatör Sırrı Atalay'ın adının verildiği böylesi değerli bir etkinlikte bulunmaktan dolayı son derece memnunum. Sırrı Atalay Hatıra Ormanı hayırlı olsun. Emeği geçen herkese canı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

E-Bülten Aboneliği

Ücretsiz E-bülten servisimize abone olarak belediyemiz, hizmetlerimiz ve duyurularımızdan ilk siz haberdar olun!