• "Cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek ve koruyacak olan sizlersiniz." Mustafa Kemal Atatürk
  • 25 Şubat 2026, Çarşamba

ARDAHAN BELEDİYESİ, 'HACİVAT İLE KARAGÖZ'Ü MİNİKLERLE BULUŞTURDU

Ardahan Belediyesi, 23 Şubat Ardahan’ın Düşman İşgalinden kurtuluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında geleneksel gölge oyununun en sevilen karakterleri olan ‘Hacivat ile Karagöz’ü, miniklerle buluşturdu. Aileleri ile birlikte oyunu kahkahalarla seyreden minikler, keyif dolu bu etkinlikten dolayı Belediye Başkanımız Faruk Demir’e teşekkür etti.

 

Ardahan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 105.yılı münasebetiyle ilk önce Nuri Vatan Kültür Merkezi kursiyerlerinin başrolünde yer aldığı mini bir konser düzenleyen Ardahan Belediyesi, geleneksel Hacivat ile Karagöz isimli gölge oyunu gösterisi hazırlayarak kentteki minik çocuklara deyim yerindeyse özel bir sürpriz yaptı.

Belediye Konferans Salonu’nda sahnelenen Hacivat ile Karagöz gölge oyunu miniklere unutulmaz anlar yaşattı. Karagöz-Hacivat ikilisinin eğlenceli atışmaları ve neşeli diyalogları çocukları kahkahaya boğarken, ailelerin de oyundan oldukça keyif aldığı görüldü.

Gösteri bitiminde konuşan çocuklar, “Kültürümüzün önemli miraslarından biri olan Hacivat ile Karagöz gölge oyununu yakından tanıma fırsatı bulduğumuz için Ardahan Belediye Başkanımız Faruk Demir’e çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

E-Bülten Aboneliği

Ücretsiz E-bülten servisimize abone olarak belediyemiz, hizmetlerimiz ve duyurularımızdan ilk siz haberdar olun!